anda suka blog saya?

Sunday, 30 September 2012

What..??? Ye,sy malas nk masukkan entry baru.. hahahaha.. Doakan sy rajin menaip kembali.. weeee..


Salam semua..

Ya Allah.. sedar x sedar.. da bersawang blog sy nie..
bukan x nk masukkan entry baru.. tp tu la.. 
masa slalu je x ngam dgn saya..
Tq la pd suma yg slalu pm sy tanya bile nk masukkan new entry kan..?

ok,arini mmg da set time nk menulis..
sy akui mmg byk sgt2 da story nk share dgn follower2 sy.. 
sori kwn2.. huhu..

x tau nk mula dr mana sbb da byk bebenor skip kejadian demi kejadian..
gitew.. ( mcm retis ..!! )
hahahha...

ok,jom start,,
pd 6.6.12.. sy telah selamat melahirkan seorg lagi puteri yg diberi nama
NUR AMNA QEESYARA BINTI MOHD RAZLAN
...
ramai jugak yg bertanya,awat dekat sgt dgn nama kakaknyer..
hahahha
sbnrnya,kami mmg sengaja nk mengekalkan nama AMNA tu..
sy sgt2 suka dan mmg lama da sy nekad dlm hati.. selagi kami dikurniakan by girl.. itulah nama yg akan kami letak.. 
( konon2 nk org tau la.. AMNA tu anak AIN & LAN.. hahahaha )
poyo kan..??
weeeeeeee....haaaaaaaaaa....


ini la puteri ke-2 kami..
( yup,mmg agak tembam berbanding kakaknya..)


tp,satu pengalaman baru mase deliver Qeesyara nie.. 
Doctor x buat 'episiotomy' lgsg..
so maknenya,sy x de kesan jahit..
betapa besarnya kuasa Allah kan..
jadinya dlm tempoh berpantang,sy boleh duduk,jalan, baring dengan selesa..
Alhamdulillah..
cuma,bezanya Qeesyara ni masa dlm pantang die suka nangis..
hahahha.. agak mencabar la jugak.. hehehe..

Tapiii...
nasib baik ada en suami yg sama2 bergilir shift malam..
ada nenek,ada wan mama.. kire ramai la jugak tolong jaga..
hahaha..


( paper cutting drpd - PANCAINDERA )
TQ Pancaindera for d wishes..

seronok rasenya bile dapat rase ada baby lg..
baru la sy tau,setiap anak lain2 pengalaman preggy, mengidam dsbnya la..
hahaha..
masa preggy Qeesyara ni,sy sgt2 ADDICTED dgn AIS KETUL..
perghhh.. x lengkap hari2 biasa tanpa kunyah ais..
mmg mase ni x tau nk say TQ mcm mana kat opismate sy yg tlg beli ais tiap2 hari.. 
hahahaha...
setiap hari mesti 1 plastik beg ais sy kunyah..
klo x de ais ketul tu.. mmg boleh mendatangkan marah yg terbakar2..
weee...


( cute kan.. kan.. kan.. )

bile da dpt je kunyah ais ni.. sebagaimana sejuk ais tu..
mcm tu jugak la sejuknya hati nie..
hahahaha..


( foam cuci tangan - toilet opis )

haaa.. ni la rutin harian sy mase preggy Qeesyara.. 
dlm sehari sy akan ulang alik toilet opis semata-mata nk bau sabun nie.. hahaha..
sanggup jln jauh utk bau buih sabun nie.. mmg sungguh pelik la..
dats call experience kann..

Pd masa yg sama,kami mula mengasuh kakak utk ' SAYANG ' adik,
tp nmpk gayanya usaha kami kdg2 jadi,kdg2 x jadi.. hahaha..
tp adakalanya gelagat die mencuit hati jugak..
ape yg kite buat kat adik die.. die akan buat jugak..
tp mase kite x de la..


( syg adik )


 ( sweet x..? )


( die tido sebantal setilam dgn adiknye.. )


( nie,mase kat skolah teacher die ajar 'BLOW'..sampai rumah die ajar adik die pulak..)

kakak oh kakak..
hahaha..

pd 9.9.12
kami decide utk gabungkan 3 majlis dlm 1 event..
kata daddy " SAVE BAJET"
hahaha..

so, kami pon buat la mjls 3 in 1..
Alhamdulillah,ramai jugak yg dtg memeriahkan mjlis kami..
tq kwn2..





hehehe.. dlm duk save2 bajet tu.. TER'BURST' jugak..
hahahaha..
x pela.. utk anak2..
wakakaka...

ni antara rakan2 artis yg sempat dg utk mjlis kami..


( Salima )


( Kak Rock )


( Elyana & Family )


( Kak Shiera, Abg Ijoy - Rosma, Khai )


( Siti Nordiana & Rayyan )


( Tomok & Family )


( Kak Farawahida )


( Shiha Mentor & Family )

hmm... da pjg da rase menaip nie.. hahaha..
nk share jugak skit lg..

oh yer..
bercerita psl ke'jeles'an kakak terhadap adiknya..
segala brg2 milik die..adik x boleh pakai.. hahahaha..


( haaa.. tgk ni.. die x bagi adik setilam dgn die.. )

biasa la.. itu la ragam anak2 sy..
nama pon budak2 kan..? 
hahahaha..

ok la kut.. cukup setakat hari ini..
sbb sy akan bz dgn nex projek kami iaitu


Projek ni mmg kami buat khas utk KRISTAL bersama peminat..
yela,setelah 13 tahun dlm industri..
ini kali pertama utk kristal sama2 turun pdg dgn peminat utk melakukan aktiviti riadah..
hahaha..
masa ari ni nanti.. peminat boleh mendera artis2 ini..
ianya khas utk dijadikan pengalaman..

so,details program ini seperti berikut

BACK TO NATURE bersama KRISTAL
17 & 18 NOVEMBER 2012
SABTU & AHAD
KEM ISI RIMBA, KG KEMENSAH, HULU KELANG
YURAN PENYERTAAN - RM 150 SHJ

( Pengangkutan dr Zoo Negara disediakan )

jom la kwn2..
call je terus num nie..
019-229 6431
atau 
emelkan je pertanyaan korg ke 
triplenetworksolutions@gmail.com


Sekian saje dr sy utk entry kali nie... hahahaha

( doa2 la kerajinan sy utk masukkan entry selalu yer..)
maklum la.. anak da dua.. heasben je br sorg..
hope2 thn dpn sy dpt la boyfren baru yer..
( secretly wish for a baby boy - amin )

hahaha..

Tq semua yg membaca..
( klo ada typo error,buat2 x nmpk je yer..)

3 comments:

  1. wahhh..tahniah k.shila :)happy family gtu..rerajin taw update entry nnti belalang singgah..:)))

    ReplyDelete
  2. hahaha, best le cter kak shila.. cter la sllu ag... akak kite nk join trip tu, tp cik abg tak nk la.. t tlh updte cter psal kristal turun pdang tuh ek... kim slm kat bg lan n pluk cium sye untuk 2 org gegurl tu ek.. hehehe

    ReplyDelete