anda suka blog saya?

Sunday, 13 January 2013

Qaleesya da school.. Yeayyy...!!!

Salam semua.. 
Arini nk share tentang Qaleesya..
Nmpk skrg mcm die ke arah Daddy la pulak..
mcm2 ragamnyer...



So,maybe ada yg dah tau.. dan ada yg belum tau kot..
Qaleesya da skolah kat BRAINY BUNCH..
be4 dis.. die skolah kat KIZ SPORTZ & GYM..
tp.. memandangkan umo die da nk masuk 3 thn.. dan melalui research serta pengalaman kwn2..
kami pon hantar la Qaleesya ke BRAINY BUNCH..


Yes.. mmg yuran kat sini agak mahal sikit berbanding skolah2 lain..
tp ada je lg skolah yg lg mahal yurannya..
mcm SMART READERS dan lain2..

Satu yg sy suka kat BRAINY BUNCH WANGSA MAJU nie..
teacher die sume SPEAKING LONDON gitu..
hahaha.. Nasib baik la Qaleesya boleh ckp & faham dua2 bhs..
cuma ikut mood je..
kdg2 die speaking.. kdg2 die ckp melayu..
kdg2 die ckp loghat MELAKA.. hahaha..
"mummy.. nak RUTI dgn air KUPI.."
hahaha..
"daddy KOTOK (ketuk) ape tu..?"
"mummy.. the LURI (lorry) so big.."
haaa... nmpk x penangan nenek die..??
kau ada..wakakaka...


kedua.. Cwgn BRAINY BUNCH kat sini bersih..
cikgu2nyer pon well grooming..
semangat skit sy tgk..
at least nmpk la tercalit lipstik kat bibir tu..
comeyy jerr..

Cuma.. now sy dgn mr hubby masih x tau nk hantar Qaleesya smpi kul berapa..
skrg ni kami anta die dr kul 8.30 - 12.00 noon..
kat sini ada sesi 8.30 - 3.00pm
dan
8.30 - 6.30pm..
ketiga2 sesi pon menarik dan bagus..
utk yg bz cam kami nie..
sebaik2nya smpi 6.30pm la kut.. cuma masih dlm tempoh perbincangan..
bukan kami anta bermakna kami lepas tgn.. BUT utk masa depan die jugak..


Qaleesya mmg sgt2 manja.. segalanya NENEK..
sbb nenek dan atok la yg sgt2 memanjakannyer.. adoiyaiii..
huhu..

Klo ikut hati kami berdua nie.. sememangnyer x sampai hati..
yela.. asal masuk pintu je die da stat nangis..
huhu.. mummy pon rase nk nangis jugak..
uwaaa.. tp.. klo mummy nangis.. daddy pon nangis jugak..
alamakk... hahaha...

today ari ke-3 Qaleesya skolah.. hope2 ada improvement la..
klo kat umah mulut die je bckp.. smpi org lain x de peluang nk bcakap..
bile kat skolah.. nangis.. errrhhh..!!!
kakak oh kakak..
hahaha..

tp kan.. best tau.. pengalaman.. NOWADAYS..
dah x de istilah
" x yah la hantar skolah dulu.. kecik sgt lg"
"nanti2 la.. umo 5 thn sok baru anta skolah "
JANGAN yer.. sbb zaman skrg nie.. ada MASTER waima PHD pon.. blom tentu dpt keje..

yes.. hati kite as a parent mmg x sekuat mana pon.. but.. utk anak2.. utk mase depan..
( cewah.. mcm anak aku da besar pjg plak)
wakakaka..

ok la.. tetiba hilang idea..
nk pi amik kakak balik skolah..

c u nex entry..
bye..






3 comments:

  1. hahaha, comelnyer kakak masuk sekolah.. ala, biasa la tuh akak, mula2 mmg ngis.. t die dah ade kwan, die elk la.. adik sye dlu pon cmtuh jgak, ngis je.. tp die no 1 dlm klas.. relax k.. ;)

    ReplyDelete
  2. hmm.. tu la.. hopefully she will be ok..

    ReplyDelete
  3. Wah kak sheila pn dn pandai speking hehe anak sya putra ni thun masuk tadika 5 tahun hr ptama 2 dia nangis gak tp mummy dia pujuk ckp kami p beli coklat nanti mummy dtg balik kau scol lu k tp bla masuk hr ke 2 dn berikutnya dia dh ramai kwn dn suka sangat p scok kalo cuti hr sabtu dn ahad dia ckp ala cuti lg..hehe..biasa lh 2 kak...from Ridzrin

    ReplyDelete