anda suka blog saya?

Monday, 21 October 2013

Koleksi Baju.. & Rak Baju.. TIADA REPEATATIONsssssss..

Salam readers..
Akhirnya,dpt jugak nk masukkan entry baru psl rak baju seperti yg telah dijanjikan.. haha
ampon la yer..
arini iols bujang sehari.. sbb en hubby da terbang ke KUNAK,SABAH..
show funfair kat sana..
kemain seronok laki haku nk pi sabah..
pi sensorg plak tu.. mmg syok la ooi..
awek2 kat sana tu meletop-letop..
lantak la.. sesekali nk cuci mata tanpa isteri kan.. kan kan..
haha..


( haa.. tshirt tu aku beli kat uptown je.. terus jadi banner.. hambik ko.. besar plak tu.. )

ok,nk ckp bab baju2 nie.. 
byk sgt kategori..

BAJU BIASA..
BAJU BASAHAN..
BAJU PASAR..
BAJU SHOW..
BAJU RAYA..
BAJU DINNER..

haaa.. mcm2 baju lg la..
tp,realitinya.. ini la antara baju2 yg aku akan sediakan utk en suami.. dan secara x lgsg,aku jugak akan terjebak dgn kategori baju yg sama..
yela.. pi dinner show x kan aku nk sarung tshirt dgn jeans je kan..?
(walaupon kdg2 aku sarong je..!)


( Dinner wedding Elyana )


( Majlis tunang kazen ku.. )


( Cukur jambul ..)

tp tu la.. bile duduk dlm industri nie.. ini adlh antara perkara perkara pertama yg menjadi bahan tontonan umum..
bile pakai baju x ikut tema..
die punya cerita.. setahun blom tentu abis..
smpi kdg2 tu.. aku sdiri da x tau nk buat ape dgn baju2 yg dah sedia ada..
nk mix & match pon,takut ter - RECYCLE di tmpt yg sama..
especially funfair la..


( ni kat funfair.. )

nama je show kat funfair..
tp,pakaian pon kene jaga woo..
sbb bukan ape,org yg dtg tu lg VOGUE dr artis..
korg rase??
x kan aku nk kalahkan laki haku dgn audiens..
btol x noks..??
hahaha..


( Show.. )

seriusly beb.. pakaian itu sgt penting..
sumtimes.. aku terpikir gak..
laki aku yg artis LELAKI nie pon baju dah melambak..
cemana pulak wardobe artis pompuan kan..??
especially DATO SITI NURHALIZA..??
hahaha..


( Party Media Hiburan )


( Besday Party )


( Wedding lagiii.. tp x perform..)

bukan senang nk ikut tema yg ditetapkan..
kebiasaanya,show yg ada tema adlh DINNER SHOW..
penah skali tu ada satu dinner show temanya..
SEXY & GLAMOUR..!

( Rock Dinner show )


( Dinner performance - 60'an )


( Rock,Sweet & Glitter Gala Nite .. nmpk x nora danish peluk haku..?? hehe..)

haa.. sakit pulak otak aku nk memikir..
kang aku bg pakai spender je kang..
kompom2 laki aku yg bwk balik hadiah KING OF THE NITE..
yg aku heran.. hadiah utk pakain terbaik mahal2 plak tu..
klo x silap aku masa tu dinner kat hotel JB..
hadiah dia kereta ape tah.. 
camtu la lebih kurang..
hebat kan..!
( x kesior plak aku nk nengoknyer.. )



( Antara baju yg mencekik poket.. demi keje.. kuturutkan.. )


( Ni pon mencekik leher.. )

setel bab mengasingkan baju..
bab nk menyimpan baju pulak..
ha.. ini antara part yg aku PALING MALAS & boleh kira dgn jari berapa kali aku buat..
smpikan.. laki aku terpaksa redha dgn aku..
last2.. die suh aku panggil weekly maid dtg utk setelkan bab baju..


( Haa.. bilik baju basahan.. )

so,setiap ari khamis pagi..
maid filipina akan dtg umah aku utk
BASUH-SIDAI-LIPAT-GOSOK-GANTUNG
segala jenis baju..
drpd sekecik2 baju.. sampai sebesar2 baju..
ala.. paling besar pon baju kelawar aku jer..
hik hik..
yg lain2 tu baju skolah anak aku.. baju keje laki aku..

penah skali tu,masa mula2 maid tu dtg kemas..
die pelik baju laki aku byk rantai2..
byk sluar koyak2..
jaket lusuh2.. tshirt gmbr ganas2..
bkerut2 muka dia masa nk sangkut baju tu..
( dlm hati - aku keje umah penjenayah ke..? )

bile aku nmpk muka dia cmtu.. aku pon bgtau die la..
laki aku keje ape..
baru la die senyum.. haha..
nmpk x permainan kat situ..
FIRST IMPRESSION tu sgt penting..
sama jela mcm org kat luar sana tu..
nmpk rambut panjang je,
dah ckp jahat la.. isap dadah la.. 
pdhal,laki aku TIDAK MEROKOK ye..
haa.. terkedu pulak ko bile tau rockers x isap rokok..!


lps tu kompom la ada saje ayat2 yg memualkan..
eleh! tunjuk baik la konon..
berlagak sombong la..
x isap rokok murah la..
poyo la..
cait..!!! itu semua ayat2 klise yg aku dah lali da wei..
ko ckp la ape pon.. puii..
haishhh... melalut da aku nie..

ok,klo korg nk tau..
.
.
.
.
.
.

sabarrrr... aku nk bgtau la nie..!
kat umah aku di PUCHONG..
ada 4 bilik.. 2 stor..
tp.. 3 bilik penuh dgn baju laki aku..
stor plak.. penuh dgn brg2 muzik laki aku..
( Ya Allah,jgn la ada pencuri baca blog aku nie..! )

haha..
kat umah WANGSA MAJU pulak.. 
ada 3 bilik..
semua bilik pon penuh dgn baju a.k.a pakaian laki 
aku yg pelbagai kategori nie tadi..
blom cite psl baju kat umah mak mentua aku plak..
sama je lebih kurang..
sbb adik ipar aku pon musician jugak..
maka dia pon menggunakan kaedah yg sama..
bukan setakat ada almari..
mcm aku plak.. siap pi kenanga tu..
pi beli sangkut2 baju mcm org jual kat pasar tu..
setiap bilik ada penyangkut tu..
haaa.. cer korg bayangkan..
dlm bilik dah ada almari baju..
tambah plak lagi penyangkut baju..
x ke bilik tu da mcm bilik baju bundle..?
kih kih kih..


( Majlis anakku.. tiada repeatation yer.. )


( santai2.. tu Syura.. mase mula2 pakai tudung.. aku je belom lagi masa nie.. hik hik.. )

aku rase la kan.. sepjg 14 thn laki aku dlm industri..
da nk masuk 4 tahun kawen..
lebih kurang 5 kali da aku bagi baju2 dia kat sepupu2 aku..
pakcik2 aku..
kemain seronok kazen2 aku dpt baju tu..
alaa.. aku bg sbb dah x muat..
laki aku semakin maju kedepan..
baju2 tu pon baru pakai skali dua je..
mcm aku ckp la.. aku kene elak REPEATATIONsssssss...!
jadi.. mana yg aku rase kompom kantoi klo pakai lagi.. maka aku hadiahkan la kat kazen2 haku..



smpi kdg2 laki aku pon x igt yg dia ada baju tu.. haha..
byk sgt masalahnya..
dan,mesti korg tertanya2 kan..
mahal ke baju2 laki aku..?
murah ke..??
jawapannya..
aku sebat je klo nmpk cantik kat mata & sesuai utk show..
klo aku pi uptown, nmpk cantik.. aku beli..
jln kat mall.. nmpk cantik.. pon aku beli..
baju jual online.. po aku beli..
pi kenanga plak.. nmpk cantik..
pon aku rembat..!
haha.. baju memahal sgt pon.. stakat pakai skali dua..
kan ke membazir namanya..??
 aku pon nk kaya cam korg jugak..
jadinya,yg mana aku boleh jimat.. aku jimat la..
cer korg kira.. klo beli tshirt polo ke.. sehelai dah ratus2!
kalau seratus.. beli kat uptown.. atau kenanga..
kan ke boleh dapat baju utk aku skali..???
 kuang kuang kuang..
bijak x aku..??
bijak kan..??
haa.. itulah peranan isteri mcm aku nie..
dia beli baju baru.. aku kene la pandai tumpang sekaki..
( berkaki2 pon penah.. slalu je aku buat..! sehelai baju die.. 3 helai plak baju aku..! )


 ( MANIA - kemeja dlm tu RM 25 je.. blaxer tu yg Ribuuuuu... )


 ( Show Karnival kat Singapore.. )


( Dinner jugak.. tema - SIMPLE & EYELINER.. )

stakat kene jeling2 dgn laki aku tu.. perkara normal je..
dah beli.. x kan die nk suh aku pulang balik plak kan..
hahaha..
nasib la Lan.. dpt bini cam haku..
hadoii..
kdg2 aku kesian jer tgk die..
tp,aku lg kesian kat diri aku bile aku x dpt baju baru..
 huk huk..
maka,aku pon berbuat baik la pada laki aku bila aku berhajat nak kan sesuatu..
opssss..!!!



mesti korg nk tgk rak baju kami kan..??
hahaha..
klo korg nk tau.. aku slalu pi ikea..
duk la bekenan kat satu ruangan wardrobe tu..
cantiknyeee lahaiii..
tgk saje la.. rege pon x berapa nk reasonable dgn poket laki aku..
ruang rumah pon x berapa mengizinkan..
hahaha..
maka.. adlh beberapa gmbr lama & baru ni ha..
jemput la tgk..


( Baju dulu2.. )


( Ni penyangkut baju yg telah dipakai utk dihantar ke dobi.. )

aku duk la berangan.. kalau la ERIC LEONG dtg umah aku.. pastu deco kan..
mesti best..
haha..
dpt plak yg mcm nie..
perghhh.. aku akan tido dlm bilik wardrobe tu..


 ( antara wardrobe idaman.. pheww.. )



hahha.. itu shj la utk entry kali nie..
klo rajin.. ptg kang lagi satu entry yer..
maklum la.. laki x de.. 
hik hik hik..

* tujuan gmbr di atas adlh nk tunjuk baju kat korg.. TIADA REPEATATIONssss.. sbb tu baju melambak.. haha..



2 comments:

  1. sambung byk2 lagi kak ;D nak tgk koleksi muzik lan kristal tuh hahahaa..last tgk dlu dlm sehati sejiwa tak silap..hehehe.....

    ReplyDelete
  2. banyak nyer baju..kak shiela..sye pon idam almari baju yg cangiih cenggini walopun baju xdela banyak pon..hehehe

    ReplyDelete