anda suka blog saya?

Wednesday, 16 March 2011

KAWAN sekolah..??

Salam semua.. rindu betul sy nk menulis di Blog ni.. saat2 duk menunggu hubby abis show,asik la dok teringat nk menulis.. tp,atas tuntutan keje..
pendam jela dulu hasrat nk menambah entry..
hehehe..
Alhamdulillah.. arini dpt jugak nk tmbh entry..


hurm.. mesti ramai x sabar2 nk tau kesudahan episod cinta kami kan..??
hahahaha.. kdg2 sy x sangka ada yg membaca blog y yg x berapa " ADO " ni..
hikhikhik..
mari kite smbg.. lepas je sy jwb I DO, sy ada terdgr beberapa org kawan sy ckp yg en mamat ni bakal buat album.. ( mase ni x tau pon album tu menatang ape..! album gmbr tau ler..)
rupa2nyer,album tu CD la.. hahaha..
then,sy pon dgn segera mengKEPOCHIkan diri bertanya itu dan ini dgn kwn2 sekelas sy nie..
diorg pon cm confirm x confirm jer..
so,sy pon buat boddo jela..

Tiba2,masa lepas abis kelas, hset die bunyi.. ( kantoi la klo cikgu sy baca nie..! )..
sy pon cuba la dekat2kan telinga utk curi dgr perbualan dlm talipon tu..
hehehe.. dgr la suara seorg lelaki bckp..
tp x berapa clear la butir bicara nyer..
sy pon malas la nk amik pot.. maklum la.. baru2 je couple kan..
harus la menunjukkan yg kite support je ape yg die nk buat.. 
( pdhal,dlm ati membara2 nk tau ape bnda nyer..)
then,bile die da letak fon,die cuma ckp kat sy.. 
" u,ptg nie x pi tuisyen la.. ada hal skit..! "
WOW..! tkejut kucing la sy kan..??
hahaha.. TAPI,dlm die x sedar, sy sempat la curi2 baca sms die..
so sy da tau la ke mana arahnyer..hahaha..
cuma.. sy juz pretend x tau ape2 jela..
( dlm ati dok ckp,bile la en mamat nie nk bgtau cite sbnr..)
ggrrrrrr..

so,kami pon melalui hari2 yg biase mcm org lain jugak.. x de ape yg special sgt pon sbnrnyer..
smpi la pd mlm NEW YEAR 2000,
die janji nk celebrate dgn sy.. tibe2 die cancel kan cmtu jer..
woohooo.. mmg tercabar la ksabaran sy kan..??
ape lg.. PERANG DINGIN la..
da la x bgtau perkara sbnr.. pastu main suke2 ati je nk cancel date kan..
mmg la HANGIN SATU BADAN..
yela,kite da plan da klo dating kali ni,nk pegi mane..
tgk wayang cite ape..
nk pakai baju ape..
last2,cancel cmtu jer..
klo cancel melalui call ok la..
ni x! ada ke patut sms jer..
huhu.. ape punye bf la kan..?? 
( tibe2 tingat nk mkn aiskrim kat tutti fruitti plak da..)
hahaha..

tp biasa la.. darah muda kan.. 
bile kene pujuk dgn bunga.. hilang la rase marah kan..


( kdg2 betul jugak org kata,pompuan ni cam kerak nasi..! )
hahaha.. nilah antara bunga2 yg penah sy dpt..
yg sblh tu plak,kwn baik kami.. Cik Farina namanyer..
hehehe..

then,sejak dari aritu.. sy mula mengenali mamat ni satu per satu..
dr airmuka die,sampai la kehidupan harian die..
dlm mase ni,kami BERJANJI sape2 pon x kan tau ttg kami sampai la tingkatan 5..
dan,bile da kantoi kan..
baru la die bgtau sy yg die tgh bljr nyanyi dgn abg AWIE..
mula2 x caya jugak..
Awie penyanyi tu ker..
maklum la..
byk AWIE WANNABE.. wakakaka..
oleh yg demikian,sy pula diminta utk merahsiakan drpd kwn2 yg die bakal buat album..
tp,mase tu nama group die bukan KRISTAL..
tapi BASELINE..
hahaha..
( sy skip la yer.. x sabar nk cite bab bertunang - kawen plak..)
hehehe..

then,u all nk tau x,macammana kami bley kantoi dgn mmbr2 skolah..??
hehehe..
ada satu ari tu,sy br blk dr Australia..
so,sy belikan la JAM TANGAN..
jam tangan kami sepasang.. kami da janji.. akan pakai jam tu bile kluar dr kawasan skolah..
tp,tah mcm mana tah..
ari tu kami bley terpakai jam sama plak..
dah la kami satu kelas..
so,mmg sgt la senang nk kantoi..
sy masih igt lagi nama kwn sy yg mula2 perasan jam tgn kami sama.
BUTET namanyer..
uwaaa... die la yg mula2 kantoikan kami..
abis die bgtau kwn2 kelas smpi la cikgu2..
sejak dr itu la.. smpi satu skolah tau siapa sy...
( perghh.. cam popular plak time nie.. )
hahaha..

then.. cerita kami nie,berlanjutan sampai la abis SPM..
sampai cikgu2 siap ckp,klo kawen jgn lupa jempot..
hahaha.. mase ni berbunga2 hati sy..
( mintak2 la jadi kawen..)
mase ni gatai merenyam bukan main la saya..
tp,sy yakin mmg die jodoh saya..

hahaha..
tp,sbg insan biase.. kami pon tetap diduga..
ape dugaan yg kami dpt tu..??
akan sy kongsikan dlm entry akan dtg..!! hehehe..
sblm tu,sy nk share bbrp gmbr spjg percintaan kami..
hehehe..
( mcm aku sorg je plak yg bercinta..wakakaka... )


mase nie sy dah mula blajar2 bwk Lan & artis lain pi show..
( harus la cari artis pompuan,sbb senang nk share bilik jer..)
kiranya,saat2 percintaan la nie..


yg ni plak,mase kami sama2 bukak company..
( bulat nyerr muka aku..!! )


ni plak,TAYGER namanyer..
( hadiah besday sy..dr en mamat tercinta..)

hehehe.. itulah utk stakat ini.. esok ( 17 mac 2011 ) sy akan berangkat ke Sabah utk menemani en hubby shooting program RTM..
nanti sy bgtau yer bile tarikh siarannya..

Babai..

Salam..



2 comments:

  1. best²..wah..student lagi dhh pi australia bestnyew!!!

    ReplyDelete